Voorwaarden huursubsidie

De volgende voorwaarden zijn van kracht voor huursubsidie:

  • Je hebt een eigen, zelfstandige huurwoning. Zelfstandig betekent een eigen woon/slaapkamer, eigen keuken en eigen toilet.
  • Je bent op dat adres ingeschreven bij de gemeente
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning

Let wel: er zijn ook gevallen dat je huursubsidie krijgt zonder aan alle voorwaarden te voldoen. Kijk dus altijd geod bij de belastingdienst wat exact de regels zijn voor jouw situatie!

Woonsituatie

Het is tevens van belang of je alleen woont of met anderen. Daarnaast is je leeftijd van belang. En ook je hoeveelheid spaargeld!

Ouder dan 23 en alleenstaand?

Je bent ouder dan 23, maar jonger dan 65 en je woont alleen. Dan krijg je huursubsidie als:

  • salaris minder dan 22.000 per jaar
  • de huur tussen de 215 en 664
  • minder dan 21.000 spaargeld en beleggingen

Ga naar de site van de belastingdienst voor de exacte regels.

Jonger dan 18 jaar?

Als je jonger dan 18 bent, krijg je in speciale omstandigheden ook huursubsidie. Bijvoorbeeld als je ouders overleden zijn, je getrouwd bent of een kind hebt. Ga naar de site van de belastingdienst voor de exacte regels.

Ouder dan 65?

Ga naar de site van de belastingdienst voor de exacte regels.

Groot gezin?

Acht of meer personen in een huishouden geeft in speciale gevallen recht op huursubsidie. Ga naar de site van de belastingdienst voor de exacte regels.

Ik ben gehandicapt

Als jezelf gehandicapt bent of samenwoont met een persoon die gehandicpat is, kijk dan naar de site van de belastingdienst voor de exacte regels.

Co-ouderschap

Ook voor co-ouders kunnen aparte regels gelden qua huursubsidie. Ga naar de site van de belastingdienst voor de exacte regels.